Pekanriekstu saldējumu no Lemberga negaida • IR.lv

Pekanriekstu saldējumu no Lemberga negaida

6
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Ieva Alberte

Komentētājs Kārlis Streips netiesāsies, kaut uzskata, ka viņa atlaišana bija politiska iejaukšanās LTV darbā. Tikmēr Lembergs Streipu saukā par žurnālistikas bomzi

Norunājam ar Streipu tikties Andalūzijas sunī. Sestdienas priekšpusdienā. Esmu sajaukusi laikus, ierodos ar nokavēšanos. Streips pasūta siermaizi ar olu un bekonu un otru tēju, jo, mani gaidot, vienu jau izdzēris. Izlasījis arī, kas par viņu rakstīts Dienā. Mediju eksperti uzskata, ka profesionāļa atlaišana ir neadekvāts sods.

Pirmdien, 19.septembrī, raidījumā Skats no malas Streips Aivaru Lembergu salīdzināja ar suteneru un ZZS – maukām. 22.septembrī LTV vadītājs Edgars Kots pateica Streipam, ka nolemts lauzt līgumu – par necenzētu vārdu lietošanu pirms pulksten 22. «Šādi LTV pierāda, cik elementāri var iznīcināt neērtu raidījumu. Tas ir kā šaut pa skudru ar ziloņu šauteni,» komentē Streips. Patlaban LTV esot rožu dobe politiķiem, jo vairs nav, kas viņus nikni iztaujātu: Ilze Nagla aizgājusi, nav skaidrs, vai atgriezīsies Domburs. Savulaik tika padzīta De facto komanda, likvidēja 100.pantu. Kopš vadītājs esot Kots, LTV reitingi ir vārgāki nekā iepriekš.

Autorlīgums ar LTV Streipam bija līdz gada beigām. Vienu raidījumu noskatījās vidēji 100-110 tūkstoši skatītāju. Salīdzinājumam, Panorāmu – ap 130 tūkstošiem. Streips atzīst, ka Kotam nejautāja, pēc kura likuma panta viņu atlaiž, nevienu dokumentu neparakstīja. «Ja jau Latvijas televīzija mani negrib, tad ko es bāzīšos virsū. Ja grib būt kanāls, kas rāda lētus seriālus ar ziņu iestarpinājumiem, – lai,» Streips paštīksminās. Saku – tā viņš akceptē to, ka par viena vārda pateikšanu žurnālists ir atlaižams. Raidījums – iznīcināms. Streips ir padevies. Tiesāties varēja vismaz mediju vides profilakses dēļ. «Par notikušo sniedzu daudz interviju. Tas ir skaļāk nekā tiesa.» Uz norādi, ka tiesas process liktu par notikumu runāt ilgāk, Streips teic, ka nevēlas tērēt ne laiku, ne naudu nogurdinošam procesam. Divas tiesas jau viņam bijušas. Kad Latvijas radio ēterā Streips nacionālistiski noskaņotā Aivara Gardas domubiedres nosauca par kazām, tiesa lēma viņām par labu. Streips pārsūdzēja, un beigu galā Augstākā tiesa piesprieda «kazām», lai samaksā Streipam 200 latu. «Bija vajadzīga deva ironijas, tāpēc daļu naudas ziedoju Mozaīkai. Par otru daļu laikam kaut ko nopirku.» Otra tiesāšanās Streipam bija par to, ka Skatā no malas ieminējās par kāda žurnālista neatbilstošu uzvedību Delnas preses konferencē, aizņemot divas trešdaļas laika ar saviem jautājumiem un nedodot vārdu citiem. Žurnālists Didzis Melbiksis iesūdzēja Streipu tiesā un zaudēja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu