Diriģē tipogrāfiju • IR.lv

Diriģē tipogrāfiju

2
Egīls Vētra pēc izglītības ir kordiriģents.

Kad Egīls Vētra pirms septiņiem gadiem negaidīti kļuva par parādos nonākušas tipogrāfijas īpašnieku, viņš to uztvēra kā piedzīvojumu. Pašlaik viņš sekmīgi konkurē ne vien vietējā tirgū, bet drukā žurnālus arī dāņiem un zviedriem 

Teikšu godīgi – es joprojām ar tehniku esmu uz jūs, atzīstas Egīls, kurš beidzis Latvijas Mūzikas akadēmiju un pēc izglītības ir kordiriģents. Toreiz, kad viņš pārņēma tipogrāfiju, kura nemākulīgas saimniekošanas dēļ atradās uz bankro-ta sliekšņa, tajā bija tikai divas vienkāršas divkrāsu iespiedmašīnas un seši darbinieki. Tieši darbinieki lūguši, lai viņš kļūst par īpašnieku. «Viņi pārzināja tehniku, es savukārt redzēju konkrētus cilvēkus, kam nepieciešama mūsu produkcija. Man bija sajūta, ka šai nozarei ir nākotne.» Tā Egīls un viņam jau piederošā reklāmas un izklaides pasākumu aģentūra SIA EVEKO kļuva par tipogrāfijas īpašniekiem. 

Sajūta Egīlu nepievīla. Latvijā pēc iestāšanās ES ienāca vērā ņemamas investīcijas, veidojās lielveikalu ķēdes, bet galvenais – mainoties biznesa struktūrai, mainījās attieksme pret reklāmu, tā kļuva neaizstājama. 

Pašlaik tipogrāfijā strādā 30 cilvēku. Septiņu gadu laikā neviens nav atlaists vai aizgājis, nākuši tikai klāt. Kad krīzes laikā vadītājam vajadzēja izšķirties – atlaist cilvēkus vai samazināt algas -, viņš izlēma līdz pat 40% nogriezt algas, un darbinieki neiebilda. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu