Ideālisms un niknums • IR.lv

Ideālisms un niknums

4
Foto — Gints Ivuškāns, F64
Anita Brauna

Uzņēmējs Vitālijs Skrīvelis (49) veido nukleārās medicīnas laboratoriju, kādas Latvijā vēl nav. Mērķis ir izgudrot un eksportēt jaunu vēža ārstēšanas metodi 

Vitālijs Skrīvelis nav tipisks Latvijas biznesa pārstāvis. Viņa CV rotā garš sasniegumu saraksts, kas kaldināti augstos amatos Latvijas zāļu ražošanas flagmanī Grindeks, tomēr pirms dažiem gadiem viņš izveidoja savu uzņēmumu PharmIdea ar ideālistisku mērķi izstrādāt un eksportēt inovatīvas pretvēža zāles un diagnostikas metodes. Stīvu biznesa atziņu vietā no Skrīveļa dzird vaļsirdīgu atzīšanos, ka enerģiju viņš smeļas mīlestībā, bet apņemšanās uz Latviju atvest medicīnas augstās tehnoloģijas iet roku rokā ar vēlmi «zinātniskot» dziedniekus. 

Jūs sacījāt, ka mums ir ļoti laba valsts. Biežāk var dzirdēt pretējo. Ko labu pēdējā laikā esat stāstījis par Latviju?
Es valsti varbūt arī nereklamēju, reklamēju cilvēkus, kas te dzīvo, strādā un grib panākt, lai valsts attīstās. Pēdējais? Kādā sarunā mani čehu sadarbības partneri kritizēja savu prezidentu Klausu, kurš ir eiroskeptiķis. Katrā valstī kritizē valdību un apgalvo, ka ir slikti, bet es teicu: ziniet, visu cieņu mūsu premjeram. Ja es būtu viņa vietā, vai es būtu pametis silto Briseles deputāta krēslu un atgriezies šurp acīmredzot pienākuma aicināts? Manuprāt, Dombrovskis nav briesmīgs karjerists, kam acis deg uz premjera krēslu, bet viņš atnāca un izdarīja. 

Es vairāk gribēju zināt sajūtas, kas jums ļauj apgalvot, ka mums ir laba valsts.
Mums ir strādīgi cilvēki. Mani priecē, ka cilvēki, kas strādā manā nozarē farmācijā, ir spējīgi noturēt kvalitāti labā līmenī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu