Duelis. Ušakova un Dombrovska nesaskaņa • IR.lv

Duelis. Ušakova un Dombrovska nesaskaņa

5
Foto — Jānis Saliņš, F64
Pauls Raudseps

Stabilitāte kapos – tā valdības finanšu disciplīnu sauc Rīgas mērs. SC kāre dzīvot pāri līdzekļiem beigsies sliktāk nekā Grieķijā, brīdina premjers 

Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) un Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir divi populārākie pretendenti uz Ministru prezidenta amatu pēc 11.Saeimas vēlēšanām. Ne vienam, ne otram tēls nav agresīvs, taču, nostādīti aci pret aci, par savu taisnību viņi ir gatavi cīnīties. 

Vai Vienotība kļūdījās, pēc vēlēšanām veidojot valdību ar ZZS, nevis ar SC?
Ušakovs:
Kļūdījās, jo plaša koalīcija nozīmē lielāku stabilitāti. Tas arī dotu iespēju padarīt politiku sociāli atbildīgāku, pēc kā ir liels pieprasījums. Neviens neapšaubīs pozitīvās tendences ekonomikā, bet mums veidojas divu ātrumu valsts. Samazinās bezdarbnieku skaits, bet tajā pašā laikā trūcīgu cilvēku skaits pieaug. Valstij būs jāuzņemas lielas sociālās saistības. 

Dombrovskis: Nevaru piekrist – sociālā budžeta īpatsvars ir būtiski pieaudzis tieši krīzes periodā, esam ieviesuši drošības tīklu, lai samazinātu krīzes sekas. Gan tā sauktā simtlatnieku programma, gan garantētā minimālā ienākuma pabalsta paaugstināšana utt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu