Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Augustā politisko spēku reitingu līderi joprojām ir Saskaņas centrs un Zatlera Reformu partija, un nedaudz pieaudzis atbalsts Vienotībai un Nacionālajai apvienībai, liecina pēc aģentūras BNS pasūtījuma veiktā Latvijas faktu aptauja. Par SC gatavi balsot 18,1% Latvijas pilsoņu  (jūlijā — 17,5%), par ZRP – 17,3% vēlētāju (jūlijā – 17,5%), par Vienotību – 10,4% (jūlijā – 8,7%). Zaļo un Zemnieku savienībai augustā bija 8,5% vēlētāju atbalsts (jūlijā – 8,1%), bet Nacionālajai apvienībai VL-TB/LNNK – 7,6% (jūlijā – 6,3%).

Izlozēti 11.Saeimas vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuri: 1.Vienotība, 2. Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, 3. Zatlera Reformu partija, 4. Kristīgi demokrātiskā savienība, 5. Šlesera Reformu partija LPP/LC, 6. Saskaņas centrs, 7. Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, 8. VL-TB/LNNK, 9. Par prezidentālu republiku, 10. Pēdējā partija, 11. Zaļo un Zemnieku savienība, 12. Tautas kontrole, 13. Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām.

Zatlera Reformu partijas izglītības un zinātnes ministra amata kandidāts būs Roberts Ķīlis. Viņš kopš 2008.gada un līdz prezidenta Valda Zatlera pilnvaru beigām bija Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu