No PSRS uz nekurieni • IR.lv

No PSRS uz nekurieni

1

Baltkrievijas prezidenta mājaslapā vārds «padomju» minēts 541 reizi. Viņš aizvien sapņo noķert laikus, kas jau sen aizgājuši

Pirms 20 gadiem mana zeme negribīgi «izgāja» no Padomju Savienības, taču Padomju Savienība tā arī nav «izgājusi» no manas zemes. Ikviens ārzemju žurnālists, kas atbrauc uz Baltkrieviju, pēc tam raksta vienu un to pašu: te joprojām ir gan VDK, gan Ļeņina statuja galvaspilsētas galvenajā laukumā un padomju karogi. 

Arī Krievijas krievi, atbraukuši uz Baltkrieviju, runā aptuveni par to pašu: te taču ir gan Eiropa (Minska ir eiropeiski tīra), gan Padomju Savienība (cenas zemas, apkalpošana – padomiska). No viņu viedokļa tā ir ideāla kombinācija. 

Taisnība gan vieniem, gan otriem. Jo 20 gadus pastāvējušas abas valstis jeb divas vienā: Baltkrievijas PSR un Baltkrievija. Baltkrievi dzīvo tajā, kur dzīve ērtāka. Divās valstīs vienlaikus ir komfortablāk dzīvot. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu