Baisi • IR.lv

Baisi

4
Māja Purva ielā, kur 12.decembrī noslepkavoja māti un dēlu, ir Staiceles pilsētas nomalē, tālu no citām mājām.
Ieva Alberte

Decembrī Staicelē tika noslepkavota Ieva (42) un viņas septiņus gadus vecais dēls. Slepkavībā tiek apsūdzēts Ievas meitas draugs Jānis. Šaušalīgais gadījums atstājis neatbildētu jautājumu mudžekli, ar kuru cenšas tikt galā ģimene, staicelieši un tiesībsargi 

Staicelieši joprojām nesaprot, kā tas varēja notikt. Katrs uzrunātais ieminas par to, ka, iespējams, būtu varējuši nelaimi novērst, taču secinājums ir viens: nepazinām viņus, tāpēc nezinājām, kas notiek Ievas ģimenē (Ievas uzvārdu rakstā neminam). Tātad – palīdzēt nevarējām. Ieva, Alojas novada preses sekretāre, par privāto dzīvi nerunāja. Viņa bija ienācēja, pārcēlusies no Valmieras un nopirkusi māju Staiceles pilsētas nomalē. Anita Strokša, Staiceles bibliotēkas vadītāja un kaimiņiene, pieļauj, ka Ieva kaunējusies stāstīt par problēmām ģimenē. Darbā viņa bijusi perfekta, komunikabla, atsaucīga. «Kad viņa pirmdien, kā ierasts, neatnāca pēc piena, šķita – kaut kas nav labi. Neraksturīgi viņai,» atceras Anita un klusē. Viņa joprojām nespēj apjaust, kā varēja notikt tāda traģēdija. 

Tā bija svētdiena. 12.decembra pēcpusdiena. Visa ģimene bija mājas: Ieva, viņas septiņus gadus vecais dēls, piecpadsmitgadīgā Aija (vārds mainīts) un viņas draugs Jānis Bergs (21). Pa dienu izcēlās kārtējais strīds starp māti un meitu par to, ka padsmitniecei ar vecāku vīrieti saieties nevajadzētu. Aija ar Jāni draudzējās kopš jūnija, dzīvot pie Aijas un viņas mātes Jānis pārvācās septembrī. Ik pa laikam no Ievas saņēma pārmetumus, ka dzīvo uz viņas rēķina. Jānim bija tikai gadījuma darbi. 

Pēc strīda Jānis dusmīgs aizgāja pie draugiem. Iedzēra. Ap pusnakti devās pie Aijas un izdomāja, lai viņa ģērbjas un nāk viņam līdzi. Iepriekš par to viņi nebija vienojušies. Tajā naktī, gaidot, kad draudzene saģērbsies, Jānis izdomāja ieiet pie Ievas, kura bija iegājusi gulēt. Jānis gribēja viņai paziņot, ka viņa neko viņiem neiztraucēs, un tikai pēc tam, kad Ieva prasīja, kāpēc viņš ir šeit, ko viņš meklē, Jānis paķēra nazi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu