Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvijas iekšzemes kopprodukts šāgada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar 2010.gada otro ceturksni, palielinājies par 5,3%,
liecina Centrālās statistikas pārvaldes ātrais novērtējums. Šāgada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, IKP palielinājies par 2,2%. Gada griezumā IKP aug jau ceturto ceturksni pēc kārtas. Pirms tam deviņus ceturkšņus – no 2008.gada otrā ceturkšņa līdz pat 2010.gada otrajam ceturksnim – IKP gada izaugsmes temps bija negatīvs.

Jūlijā, salīdzinot ar jūniju, vidējais patēriņa cenu līmenis Latvijā samazinājās par 0,3%. Mēneša laikā precēm cenas kritās par 0,5%, bet pakalpojumiem pieauga par 0,4%. Salīdzinot ar iepriekšējā gada analogo periodu, vidējais patēriņa cenu līmenis bija par 4,3% augstāks. Precēm cenas pieauga par 5,6%, bet pakalpojumiem – par 0,8%. Pēdējo 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, ir palielinājies par 3%.

Valsts budžeta ieņēmumi šāgada septiņos mēnešos bijuši 2,218 miljardi latu, izdevumi – 2,509 miljardi latu, tādējādi veidojies 291,4 miljoni latu finansiālais deficīts, liecina Valsts kases operatīvie dati. Jūlijā valsts budžeta kopējie ieņēmumi bijuši 326,4 miljoni latu, izdevumi – 344,0 miljoni latu, un deficīts bijis 17,6 miljoni latu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu