Mākoņu impērija • IR.lv

Mākoņu impērija

4
Nellija Ločmele

Ieraugot zibeni, neviļus gribas aizturēt elpu – itin kā rentgena izmeklējumā neredzama māsiņa aiz svina mākoņa nokomandētu: «Ievelciet elpu! Neelpojiet!» 

Zibens tiešām spēj izgaismot ne tikai tuvējo apkārtni. Nesen kāds zibens trāpīja svarīgā transformatorā un izgaismoja moderno laiku. Kad uguns no mākoņiem apturēja lielu Eiropas datu centru pie Dublinas, paklīda Amazon un Microsoft virtuālās informācijas «mākonis», radot jūtamas sekas reālajā pasaulē.

Kibertelpa ir jaunā impērija, kas radusies no nekā un gluži kā abstraktā glezniecība veido paralēlo realitāti, kas pilnībā atkarīga no cilvēku apziņas, intervijā mums nozibeņo Krievijas mākslinieks Sergejs Bugajevs ar pseidonīmu Āfrika. Kurš ar kuru manipulē šajā mainīgajā informācijas laukā? Grūti pateikt. Tāpat kā katram pašam atbildēt uz jautājumu – ko es gribu?

Āfrikas ieteikums būt kritiskiem un neiemigt «kapitālisma kultūras anestēzijā» labi noder visās iespējamajās realitātēs, un citiem vārdiem to vēlreiz nozibsnī šā žurnāla numura galvenais varonis aktieris Andris Keišs: «Es piedalos tajā, kas ir manā galvā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu