Biznesa medībās • IR.lv

Biznesa medībās

6
Zīmējums — Reinis Pētersons

Krievu augošo interesi par Latvijas īpašumiem neredz tikai aklais. No šogad izgaismotām vērienīgām uzņēmumu pārdošanām vairākums saistītas tieši ar Austrumu kaimiņu investoriem. Līdzīga proporcija valda arī mājokļu tirgū. Tomēr «krievi nāk!» saucējiem jāņem vērā – pirmskrīzes gados Latvijā piedzīvotie zviedru naudas plūdi joprojām ir nepārspēti

Kamēr pa Jaunā viļņa skatuvi grozījās jauni un veci šovbiznesa spīdekļi, diskrētāks krievu biznesa zvaigžņu burziņš savācās kādā Jūrmalas villā. Namatēvs – Rietumu bankas līdzīpašnieks Leonīds Esterkins. Viesi – no biznesa žurnāla Forbes Krievijas miljardieru simtnieka. 

Nav zināms, kādi lēmumi sekos šim «salidojumam». Visticamāk, šiem miljardieriem šejienes biznesa ūdeņi izrādīsies par seklu. Varbūt vienīgi kāds sev nolūkos vasarnīcu. Tomēr neatkarīgi no tā pat ar neapbruņotu aci ir jau redzams, ka Krievijas nauda aktīvi plūst uz Latviju. Krievi iepērkas! 

«Kādi apsvērumi bija maskaviešiem, kuri nopirka manu biznesu? Viņi teica, ka biznesa vide Krievijā pašlaik ir pārāk nestabila. Latvijā sistēma tomēr ir krietni sakārtotāka un saprotamāka,» stāsta Uģis Putniņš, kurš pavasarī Krievijas investoriem pārdeva savu Vecrīgas āra kafejnīcu uzņēmumu Možums Pro. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu