Nopirkt kukū, skatīties basketbolu • IR.lv

Nopirkt kukū, skatīties basketbolu

4
Kroders jau astoto gadu dzīvo Valmieras Drāmas teātrī blakus aktieru grimētavai.
Ieva Alberte

«Kas aiz manis paliks? Līķis!» pirms 90.dzimšanas dienas un grāmatas izdošanas joko režisors Oļģerts Kroders

Aiša, Linda Leen, Elīna Garanča un Inetas Radēvičas kailfoto. Viņu fotogrāfijas Oļģerts Kroders izgriezis no žurnāliem un izdaiļojis galda virsmu. «Linda tāpēc, ka no visām estrādes dziedātājām viņu vienīgo var uzskatīt par personību. Aiša ir Dieva bērns, kura līdz 25 gadu vecumam saglabājusi bērna dvēseli. Elīna jau pats par sevi. Radēvičai te kolosāla poza – kā Rodēna skulptūra,» stāsta Kroders. 

Sieviešu bildes uz darbgalda izskatoties labāk nekā izrāžu grafiks, kas bijis iepriekš. Arī Playboy kalendārs. Tas gan nav apzināts žests. Ik gadu Kroders pērk kalendārus no Taschen sērijas. Veikalā bijuši tikai ar Van Gogu un Playboy. «Ar Van Gogu man jau bija pagājušajā gadā, tāpēc pirku zaķīšus. Bet, nu, haltūra tas kalendārs. Bildes tehniski švakas un kaut ko neparāda ar’.» 

Kroders dzīvo Valmieras Drāmas teātrī. Astoto gadu. Nelielā istabā, kurai kaimiņos ir aktieru grimētavas. Nesen režisoram «piestiprināta» palīdze, kura nopērk bodē, ko vajag. Lai arī veikals tuvu, veroties uz plauktiem, reibst galva kā šņabi iedzēris. Kroders pats ar spieķi katru dienu iet pāri ielai līdz kafejnīcai Rātes vārti paēst. «Man garšo putraimdesa un labas kotletes. Tādi latviski ēdieni. Negaršo sēnes – tās ir kā gabalos sagrieztas glumas čūskas.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu