Nevainības zaudēšana • IR.lv

Nevainības zaudēšana

3
Slepkavas upuris. Simons Sēbē, 19

Ja valstīm būtu jādodas vizītēs pie psihoterapeita, Norvēģija nenoliedzami tiktu atzīta par vienu no veselīgākajām pasaulē. Bet tad nāca 22.jūlijs… Pašmāju terorista sarīkotā sprādzienā Oslo un tam sekojošā jauniešu slaktiņā uz salas dzīvību zaudējuši 76 cilvēki

Pēdējo desmit gadu laikā šī nepilnu piecu miljonu nācija gandrīz katru gadu lepni ieņēmusi pirmo vietu ANO veidotajā Tautas attīstības indeksa sarakstā, tā apliecinot, ka ir viena no veiksmīgākajām valstīm pasaulē. Norvēģi ir vieni no bagātākajiem cilvēkiem – viņu ekonomiku balsta iespaidīgi naftas un dabasgāzes krājumi, kuri palīdzējuši radīt, no malas vērojot, pat šķietami absurdi dāsnu sociālās labklājības sistēmu. Viņu iespaidīgās valsts naudas rezerves garantē, ka finanšu stabilitāti varēs baudīt vēl daudzus gadus uz priekšu. 

Norvēģi ir arī racionālisti, kas iznīdējuši politisko ekstrēmismu un tā vietā radījuši sabiedrību, kas ir gan brīva, gan atvērta – pat katras personas nodokļu deklarāciju var bez ierobežojumiem izpētīt internetā. Valsts jau sen atbrīvojusies no politiskās vardarbības. 

Tā tas bija līdz 22.jūlijam. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu