Zatlera pieteikums • IR.lv

Zatlera pieteikums

6
Aivars Ozoliņš

Partijas sekmīguma kritērijs būs no oligarhiem brīva valdība

Valdis Zatlers tomēr nodibinājis partiju. Tāpēc, tāpat kā viņam nebija laika gaidīt ar partijas dibināšanu, vēlētājiem nav laika pagaidīt ar tās vērtēšanu – Saeimas vēlēšanas jau pēc mazāk nekā diviem mēnešiem.

Jaunās partijas tapšanu sestdien Sapņu fabrikā gribot negribot nācās salīdzināt ar divas nedēļas pirms tam viesnīcā Reval Hotel Latvija pieredzēto Tautas partijas likvidēšanu. TP atvadu pasākums bija kā ģenerāļa bēru ceremonija – «ciets» protokols un stingra disciplīna -, bet Zatlera Reformu partijas dibināšanā valdīja ballītes juceklis, kurā nekas nenotika gluži tā, kā iecerēts. Sākot jau ar pasākuma sākšanu, ko partijas dibinātāju parakstīšanās aizkavēja par divām stundām. (Toties pie notāriem rindā stāvētāju plašākai sabiedrībai lielākoties mazpazīstamās sejas apgāza pastāvīgi atražoto klišeju, ka «jauni cilvēki nevēlas iet politikā».)

Partijas dibinātāju optimisms ir pamatots. Zatlera partija kā ārkārtas pasākums ārkārtas situācijā būs pieprasīta gan no vēlētājiem, gan no politikā iet gribētājiem. Tā Latvijā vēl nebija bijis, ka politisks spēks saņem sabiedrības uzticēšanās balsojumu jau dibināšanas dienā. Tautas nobalsošana 23.jūlijā bija par prezidenta Zatlera ierosināto Saeimas atlaišanu, un viņa partijas dibināšanas mērķis ir tāds pats – atbrīvoties no oligarhiem Saeimā un valdībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu