Brauca nobaudīt vīnu • IR.lv

Brauca nobaudīt vīnu

8
Septiņi igauņu draugi velotūristi, kuru atpūtas brauciens izvērtās četrus mēnešus ilgā teroristu gūstā un pastāvīgos nāves draudos, tagad jau var smaidīt, jo 14.jūlijā viņi no gūsta tika atbrīvoti.

Libānā nolaupītie septiņi igauņi atgriezās mājās, taču ilgi plānotais draugu velobrauciens un vīnu degustēšana pārvērtās nāves draudu murgā

Viņi ir spēka gados un labi trenēti – ziemā slēpo, vasarā dodas velopārgājienos. Taču izkļūt no gandrīz četrus mēnešus ilgā gūsta igauņiem palīdzēja nevis spēks, bet drīzāk vājums. Bandītus pamatīgi satrieca atklāsme, ka nolaupītie tūristi nāk no mazas valstiņas Eiropas nomalē, un cerības uz pasakainām izpirkuma summām pamazām nomainīja lūgšanas, kaut Allāhs palīdzētu tik reiz vaļā no šiem ķīlniekiem. Kā šīs laupītāju lūgšanas tika piepildītas un kas notika līdz tam, intervijā žurnālam Ir atklāj divi no gūstā pabijušajiem igauņiem.

Madiss Paluoja (40) ir jurists no Tartu. Viņš un vēl seši draugi jau pērn, vairākus mēnešus pirms «arābu pavasara» nemieriem, iegādājas lidmašīnas biļetes, jo plānoja savu pirmo velotūri pa Tuvajiem Austrumiem – Libānu, Sīriju. Vīna pazinēji, starp kuriem pieci bija draugi jau kopš skolas laikiem, pārgājiena maršrutā iekļāva arī Bekaa ieleju. Šejienes vīna darītavas piesaista ne vienu vien tūristu. Tieši te 23.martā ar automāta kārtu gaisā un lodi pie Augusta Tillo (40) kājām arī sākās pirmā starptautiskā ķīlnieku drāma Igaunijas vēsturē. Zobārsts un slavena igauņu zinātnieka dēls Martins Metspalu (34), pazīstamas patentu kompānijas līdzīpašnieks Kalevs Keosārs (37), uzņēmējs Andre Puks (33), karšu kompānijas darbinieks Jāns Jagomegi (35) un Nīderlandē dzīvojošais igaunis Prīts Raistiks (38) kopā ar Paluoju un Tillo kļuva par nolaupītāju upuriem.

Bēgt un nogalināt?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu