Rūdolfs Blaumanis, «lidos» kosmosā • IR.lv

Rūdolfs Blaumanis, «lidos» kosmosā

4
Rūdolfs uzvarējis Ventspils augsto tehnoloģiju parka konkursā un dosies uz starptautisko nometni Alabamas raķešu un kosmosa izpētes centrā.
Ieva Alberte

Rūdolfs ir rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa radinieks – viņa vecvecvectēvs bija rakstnieka brālis. Tieši tāpēc Rūdolfa vecāki izlēmuši dēlam dot tādu vārdu

Pirmoreiz sava uzvārda nozīmību Rūdolfs apzinājās, kad viņam bija seši gadi un Brīvdabas muzejā sevi pierakstīja rakstnieka dzimtas kokā. Vēl lielāka apjausma radās skolā, lasot Blaumaņa darbus. «Man patika novele Nāves ēnā. Aizraujošs sižets. Varbūt izklausīsies jocīgi – man vispār patīk skola, mācības.» 

Rūdolfs šogad Valmieras Valsts ģimnāzijā pabeidza 11.klasi ar matemātikas un datorzinību novirzienu. Iepriekš divus gadus mācījās Murjāņu sporta ģimnāzijā, trenējās vieglatlētikā. Augstākais sasniegums: 400 metru sprintā 2.vieta Latvijā. Vēl Rūdolfs spēlē ģitāru, apmeklē Valmieras teātri, nesen ieguvis autovadītāja apliecību. Rūdolfs nezina, kas ir hipsteri, jo Valmierā tādu neesot. 

Latviešu valodas skolotāja reiz teikusi, ka pirms Blaumaņa burtnīcas atvēršanas pārņemot interesantas sajūtas. Draugi Rūdolfu reizēm mēdz saukt par rakstnieku un pazobo, ka viņš jau patiesībā ir 200 gadus vecs. Dažs aicina apsveikuma kartītē ierakstīt kādu pantiņu. Domraksti Rūdolfam padodoties, taču dzeja gan ne – pirmajās klasēs mēģinājis rakstīt, taču nekas prātīgs nav sanācis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu