Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1
Brazīlijā, kas atrodas zemeslodes dienvidu puslodē, pašlaik ir ziemas vidus, un daudzi sūdzas, ka šogad tā esot netipiski skarba. Riodežaneiro zoodārzā orangutaniem pat izdalītas segas, lai paglābtos no «sala», kas pirms dažām dienām nokritās līdz +10 grādiem.

Nedēļas notikumi pasaulē


Dienvidsudāna, kas sestdien pasludināja savu neatkarību, šonedēļ kļūs par ANO 193.dalībvalsti.
Dienvidsudāna pasludināja neatkarību sestdien pēc gandrīz 50 gadus ilgušā kara ar Sudānu, kurā gāja bojā miljoniem cilvēku. Šogad no 9. līdz 16.janvārim norisinājās referendums par Dienvidsudānas neatkarību. Tajā piedalījās 97,58% balsstiesīgo iedzīvotāju, un par Dienvidsudānas atdalīšanos nobalsoja 98,83%.

Krievijā otrdiena bija sēru diena, pieminot cilvēkus, kuri svētdien gāja bojā Volgas upē, avarējot pasažieru kuģim Bulgārija. Uz kuģa avārijas brīdī atradās 205 cilvēki, 79 cilvēkiem izdevās izglābties, un nav cerību, ka dzīvs varētu būt vēl kāds, apliecina glābēju pārstāvji. Ģenerālprokurora pārstāvis informēja, ka kuģis bijis pārpildīts, tam nebija atļaujas pārvadāt pasažierus, turklāt bijušas problēmas ar dzinēju.

Starptautiskā Valūtas fonda valde atbalstījusi 3,2 miljardu eiro liela starptautiskā aizdevuma daļas piešķiršanu Grieķijai. Tā ir daļa no 11,9 miljardu eiro vērtās Eiropas Savienības un SVF aizdevuma piektās kārtas, kas Grieķijai nepieciešama, lai glābtu to no bankrota. Taču fona rīkotājdirektore Kristīna Lagarda pirmdien paziņoja, ka Grieķijas centieni samazināt savu budžeta deficītu ir tālejoši, bet «nepietiekami». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu