Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Saeima no amata atbrīvojusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku Normundu Vilnīti. Slēgtajā balsojumā 16.jūnijā par Vilnīša atstādināšanu balsoja 82 deputāti, pret nebija neviens, bet divi atturējās. Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija secinājusi, ka Vilnītis sistemātiski pieļāvis dažādus pārkāpumus, tāpēc savā atzinumā ieteica izskatīt jautājumu par viņa atbrīvošanu no amata. Vilnītis KNAB priekšnieka amata pienākumus bija pildījis kopš 2009.gada marta, kad Saeima nobalsoja par viņa iecelšanu amatā iepriekšējā priekšnieka Alekseja Loskutova vietā.

Populārākā partija joprojām ir Saskaņas centrs, kam seko Vienotība un Zaļo un Zemnieku savienība, liecina Latvijas Faktu jūnijā veiktā aptauja. Par SC balsotu 18,1% aptaujāto (maijā 18,5%), par Vienotību 14,7% (11,7%), bet par ZZS – 10,5% (15,1%). Ceturtajā vietā ir apvienība VL-TB/LNNK ar 8,8% (5,4%). Savukārt Valsts prezidentu Valdi Zatleru pozitīvi vērtē 79% aptaujāto, un tas ir viens no augstākajiem politiķu reitingiem kopš Atmodas laika.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu