Kristīne un Viktorija Ušakovas, pārdevējas • IR.lv

Kristīne un Viktorija Ušakovas, pārdevējas

3
Dvīņumāsas Viktorija un Kristīne Ušakovas Rimi strādā pie zivīm, gaļas un salātiem. Ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu viņas nav rados. Foto — Kaspars Krafts, F64
Ieva Alberte

Par Nilu Ušakovu dvīnes balsoja pašvaldību vēlēšanās, un vienubrīd Kristīne gribēja dēlam dot vārdu Nils, tomēr nosauca par Ņikitu

Nekāda cita sakara ar Rīgas mēru māsām nav. Trešo gadu viņas strādā Rimi K.Valdemāra ielā. Mājām tuvākajā lielveikalā abas pieteicās darbā drīz pēc pamatskolas beigšanas. 

Kristīne strādā pie zivīm un svaigas gaļas. Vissmagāk ir cilāt ap 20 kg smagās kastes ar lašiem un slaktēt karpas – vidēji piecas dienā. Parasti tas izdodas ar vienu sitienu galvvidū. Par laimi, Kristīnei nav gadījies kā kolēģei, kad zivi neizdodas nosist un pie kases tā sāk spirināties. Klausoties māsas stāstītajā, Viktorija nodrebinās. «Karpu esmu nositusi vienreiz, kad vajadzēja izpalīdzēt. Vēl stundu pēc tam rokas trīcēja.» 

Viktorija strādā kulinārijas nodaļā. Pieprasītākie ir gaļas salāti, visbiežāk tos pērk vīrieši. Kad Viktorija klientam vaicā, cik lielā traukā tos ielikt, gadās saņemt atbildi: «Nezinu.» Dažs arī mēdz skatīties uz vieniem salātiem, bet nopērk citus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu