Jānis kvadrātā • IR.lv

Jānis kvadrātā

3
Nellija Ločmele

Kādreiz, kad latviešiem vēl nebija sava parlamenta, visi zināja, ka līdz Jāņiem ir jāapdara lielie lauka un mājas darbi. Lai dārzs tīrs, sēta sakopta, dobes košas un nekas svarīgs nav pusratā atstāts

To vēl katrs var pagūt, taču, kopš mums ir ne tikai sava, bet arī visiem kopējās 100 gudrās galvas, lieta ir drusku sarežģītāka. Redz, šogad arī – pie jauna prezidenta līdz Jāņiem tikām, bet Saeima gan pusatlaista palikusi.

Būs vien jārauga šo mīnusu pārsvītrot par treknu plusu un maģiskajā naktī meklēt ne tikai papardes ziedu, bet arī lūkot pēc apskaidrības valsts lietās. Meitām tik brangi trejdeviņu ziedu vainagi jānovij, lai tajos vismaz līdz referendumam varētu nostaigāt un vēlāk no tiem vārītu brīnumdziru visai jaunajai Saeimai uz atlikušajiem trim pilnvaru gadiem diendienā apgādāt.

Par labu var nākt arī tas, ka uz šiem Līgosvētkiem savu galveno Jāni esam dabūjuši kvadrātā. Divi prezidenti – i jaunais, i vecais. Kaut gan Andra Bērziņa kundze, daktere Dace Seisuma mums laipni sniegtā ekskluzīvā intervijā sola «palikt savā vietā» un pie dzīvesbiedra sāna stāvēt tikai vietās un lietās, kur protokols stingri to paģēr, gan jau svētkos abi pirmie pāri līgos krietni un raženi, un svētība tiks dubulta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu