Rolands Majors, dzīvojis pilī • IR.lv

Rolands Majors, dzīvojis pilī

1
Rolands Majors ir ugunsdrošības inspektors prezidenta pilī. Viņš atbild arī par septiņiem antīkajiem pulksteņiem un vada ekskursijas pa pili. Foto — Kaspars Krafts, F64
Ieva Alberte

Dažas dienas pēc jaunā Valsts prezidenta ievēlēšanas pils ir tukša un klusa

Līdz jūlija sākumam tajā strādās Valdis Zatlers, tad kārta Andrim Bērziņam. Viņš būs ceturtais prezidents, kuru piedzīvos Rolands Majors. Astoņpadsmito gadu viņš pilī uzrauga ugunsdrošību. 

«Bišķi jau panervozējām visi. Negribējām palikt bez prezidenta,» Rolands atceras atmosfēru pilī vēlēšanu dienā. «Prezidenta iecelšana ir smalkas un miglainas peripetijas, ko vienkāršam cilvēkam izprast grūti. Es noteikti negribētu būt prezidents, jo tas nav vienkārši.» 

Pēc izglītības Majora kungs ir fizikas un matemātikas skolotājs un elektriķis. Atnācis no armijas, viņš bija bez darba un dzīvesvietas, tāpēc pieņēma uzaicinājumu Pionieru pilī, tagadējā prezidenta pilī, strādāt par saimniecības direktoru. Pāris gadu viņš pilī arī dzīvoja. «Vecrīga ir klusa. Tikai ligzdošanas laikā vārnas traucē. Kad ap septiņiem nāku uz darbu, metas virsū un plēš matus.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu