Strādīgākais • IR.lv

Strādīgākais

3
Gatim Gāgam ir 3000 ābeļu. Veļas knaģus viņš sprauž pie sānu zaru pamatnes, lai tie aug perpendikulāri stumbram un veido vainagu. Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Alberte

Šīs sezonas strādīgākais JRT aktieris Gatis Gāga (36) desmito gadu stāda ābeles. Lai būtu uz skatuves, viņam vajag ābeļdārzu. Tas notur līdzsvarā 

Gatim nekad nav paticis visu likt uz vienu kārti, tāpēc pirms 10 gadiem viņš sāka stādīt ābeles. Spilvena sajūtai: ja nu ar teātri neizdodas, būs citi ienākumi. Patlaban ābeļdārzā Ugālē viņam ir daudz darba. Pārņemts un norūpējies Gatis ar šķērēm graiza gabalos tievu ābeles pīcku. Grib atrast kukaini, kas nobeidzis vairākas ābeles. 

«Aizpērn ābeles apskādēja brieži. Metās pāri dzeloņstiepļu žogam, atstāja tajā kumšķus. Noēda ābeles tā, ka palika tikai balti puļķīši,» Gatis rāda uz tukšajām vietām dārzā. Šoziem meža zvērus atbaidīt izdevās, jo uz žoga tika uzsmērēta zieķe, kas radīta uz briežu asiņu bāzes. Nosargāt neizdevās no pelēm un ūdensžurkām – tās izgrauza saknes. Ap 3000 ābeļu lielais dārzs ir nemitīga cīņa ar dabu. Kāpēc Gatim to vajag? 

Spilvens teātrim
Par aktieri Gatis nekad nav gribējis kļūt. Kad 19 gadu vecumā noskatījās pirmo teātra izrādi savā dzīvē, tā atstāja neizdzēšamu iespaidu. Tā bija Alvja Hermaņa Marķīze de Sada. Kopš tā brīža Gatis sāka teātri apmeklēt regulāri. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu