Zatlera partija vai iztīrīta Vienotība • IR.lv

Zatlera partija vai iztīrīta Vienotība

7
Boriss Cilevičs, Tatjana Ždanoka, Alfrēds Rubiks, Aleksandrs Mirskis.
Indra Sprance

Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc pilnvaru beigām aktīvi iesaistīsies politikā, taču par veidu un domubiedriem jautājumu pašlaik ir vairāk nekā atbilžu 

Nepabeigta operācija var beigties ar pacienta noasiņošanu – ķirurgam un pirmajam Valsts prezidentam, kurš izmantojis tiesības rosināt Saeimas atlaišanu, atgādināja interneta komentētāji pēc tam, kad Saeima neapstiprināja viņu otrajam prezidentūras termiņam. Jau pirms izšķirošā balsojuma Valdis Zatlers deva mājienus, ka rēķinās ar neievēlēšanu un tādā gadījumā «uz laukiem atpūsties nedosies». Iespēja, ka viņš iesaistīsies politikā, tika arī likta svaru kausos, kad Saeimas partijas lēma par prezidenta kandidātiem. Tomēr virsroku guva vēlme atriebties cilvēkam, kas, pēc dažu deputātu domām, «cīnoties par paša vietu pilī, nevis pret oligarhiem un Latvijas demokrātijas privatizāciju», sagrāvis viņu plānus turpmākajiem trīs gadiem, nevis doma nepieļaut jauna politiskā spēka veidošanos. 

Cerības, ka latviskā elektorāta daļā konkurence tikai palielināsies, bija viens no Saskaņas centra apsvērumiem. Līdz ar to Zatlers kļuva ne tikai par pirmo prezidentu Latvijas vēsturē, kas rosinājis parlamenta atlaišanu, bet arī par pirmo, kurš kandidējis otrajam termiņam un nav ievēlēts. 

Kā Zatlers rīkosies tālāk? Viņam ir divarpus iespēju – veidot savu partiju, iekļauties Vienotībā vai arī iekāpt politikā tikai ar vienu kāju, veidojot vai atbalstot kādu sabiedrisku kustību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu