Riteņa pietura • IR.lv

Riteņa pietura

4
Nellija Ločmele

Vai jūs esat ritenī?

Piemēram, mākslinieks Kristaps Ģelzis ir. Pats pateica mums intervijā, tikko atgriezies no Itālijas, kur pārstāv Latviju prestižajā Venēcijas biennālē. Dara vienu lietu, ar otru kāju ir jau nākamajā un pa vidu kaut kādā bezdibenīgā laika spraugā pazūd iespēja «kaut ko radikāli mainīt». Ja nu vienīgi palaimējas ar mākslas darbu, ar kādu huligānisku metodi likt skatītājam apstāties, un tālāk – tad jau viss atkarīgs no otra cilvēka riteņa virziena un ātruma.

No malas skatoties, šķiet, ka arī Sergejs Truškovs ir ritenī. Viņa rats spēj iegriezt citus ritentiņus, kas sākuši ķerties un piekust. Viņš ir transplantologs. Kad nesen divu dienu laikā Rīgā tika pārstādītas divas sirdis un četras nieres, viņš bija tas ārsts, kas mirušo cilvēku tuviniekus pārliecināja par donororgānu ziedošanu un pats «piešuva trīs nieres». Viņa Draugiem.lv profilā ir bilde ar kokteiļglāzi rokās. Portālā viņš nav bijis trīs gadus.

Prezidents Valdis Zatlers ir apsolījis, ka pēc amata atstāšanas arī lēks politikas ritenī, nevis atpūtīsies laukos. Viņš ir norāvis stopkrānu vilcienam, kas ripo uz nelāgu pusi. Virzienu nevarēs mainīt, no malas izrīkojot pakurlus pārmijniekus. Lai šī neizrādītos tikai īsa pietura, pirms traukties tajā pašā virzienā ar vēl mežonīgāku ātrumu, jālūdz visus pasažierus izkāpt no piesmakušajiem vagoniem un padomāt, uz kuru pusi griežas mūsu katra paša ritenis, kādēļ un kādām lokomotīvēm pieāķējamies, un kur īstenībā gribam nokļūt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu