Mēra cīņa par dzīvību • IR.lv

Mēra cīņa par dzīvību

3
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Zane Bitere, LETA
Anda Burve-Rozīte

Kā varēja gadīties, ka 34 gadus jaunais un sportiskais Rīgas mērs Nils Ušakovs Rīgas pusmaratonu veica pēdējiem spēkiem un īsi pirms finiša sabruka

Trīs dienas pirms liktenīgā starta Nordea maratonā 22.maijā Rīgas mērs Nils Ušakovs, tērpies gaišā kreklā un tumšzilā žaketē, pozēja fotogrāfiem jaunatklātajā itāliešu dziedātāja Al Bano vīna veikalā bārā Vecrīgā. Vakars bija patīkami vēss, mērs smaidīja. Viņš jutās acīmredzami labi. 

Pavisam citāda aina atklājas, uzlūkojot foto, kurās politiķis redzams saulainajā pagājušās svētdienas rītā, sākot 21 km garo pusmaratonu. Uz acīm saulesbrilles, sejā bālums bez ierastā, kameru virzienā vērstā smaida. Uz pleciem uzmetis oranžu sporta jaku, mērs iesildās, izvingrina kāju muskuļus. Krekliņu rotā 1.numurs. Divas stundas vēlāk, 100 m pirms finiša, Ušakovs pie Akmens tilta tuneļa Vecrīgas pusē saļima. Palīgā piesteigušies maratona dalībnieki numuru steigšus norāva – lai neatpazīst un lieki nepievērš uzmanību. Lielākā daļa maratona dalībnieku, kas tobrīd atradās notikuma vietā, turpināja skriet, nesaprata, kas notiek. Tieši šeit skrējēju straume sadalījās divās mazākās plūsmās: pusmaratona dalībnieki devās uz finišu, maratona dalībnieki turpināja ceļu. 

Turpmāko notikumu gaita bija tik neticama, ka, sniedzot palīdzību mēram, radās pat jukas: vieni sauca palīgā mediķus, citi meta ar roku – kaut kas ir noticis, bet gan jau būs labi! Bija grūti noticēt, ka maratons kādam var beigties ar ļoti nopietnām veselības problēmām. Vēlāk atklājās, ka skrējiena laikā cietuši 16 cilvēki. Vissmagāk – Ušakovs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu