Sacensības • IR.lv

Sacensības

6
Nellija Ločmele

Iespējams, visdaiļrunīgākās pašlaik būtu telomēras

Tie ir tādi kā uzgaļi mūsu hromosomām – pēc to garuma zinātnieki iemācījušies prognozēt cilvēka mūža ilgumu un citas svarīgas lietas. Pirmais tests būs nopērkams tikai gada nogalē, bet, kā par nelaimi, jau šonedēļ ir tieši tāds laiks, kad daudz ir runāts, bet maz pateikts, un tas pats mazumiņš nav «tikai patiesība, visa patiesība un nekas cits kā patiesība». Te mērķēju uz abiem lielajiem jaunumiem, kam var būt tālejoša ietekme uz Latvijas politisko vidi.

No ēnas uz starta līnijas iznācis Valda Zatlera konkurents prezidenta sacīkstēs – Andris Bērziņš, savukārt Rīgas mēram Nilam Ušakovam maratona skrējiens laimīga finiša vietā diemžēl beidzies reanimācijā. Tālākā notikumu attīstība abos gadījumos ir neskaidra, un to vēl pastiprina nojausma, ka visu patiesību par notiekošo neuzzinām.

Par mēru vismaz nav daudz, ko jautāt, tik jānovēl pilnīgi izveseļoties, toties nedēļu pirms prezidenta vēlēšanām jautājumu vilnis aug. Šonedēļ intervijā saņēmām paša Bērziņa atbildes, kas ļauj ieskicēt līdz šim miglaino kandidāta politisko apvārsni. Svarīgāko jautājumu: kurš no abiem ir labākais prezidenta kandidāts, pirmsvēlēšanu nedēļā uzdosim ikvienam lasītājam – aicinām Ir.lv nobalsot par tīkamāko kandidātu, tā dzenot uz priekšu Zatlera un Bērziņa sacīkšu mašīnītes reālā trasē. Turpat izmantojiet iespēju nosūtīt arī e-vēstuli katram Saeimas deputātam, kurš vēl nav izpildījis atklātības minimālo normatīvu – pateicis, par ko balsos 2.jūnijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu