Atgriezies, lai izdzīvotu • IR.lv

Atgriezies, lai izdzīvotu

4
Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle piedalās partijas kongresā šāgada martā. Foto — LETA
Inga Spriņģe

Vai Andra Šķēles (53) pēdējā atgriešanās politikā notika, lai atdzīvinātu izčākstējušo Tautas partiju vai glābtu savu biznesa impēriju no bankrota, līdzīgi kā izmisīgi to centās Ķirsons un Plaude-Rēlingere? Pareizās atbildes ir abas 

Trīskārtējais premjers un Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle neēd kartupeļus. Jo tie nav veselīgi. Šķēle grib izskatīties un justies labi, tādēļ izvairās no miltu produktiem, priekšroku dodot gaļai un dārzeņiem. Motivāciju neapstāties Šķēlem dod arī sešus gadus vecais dēls. Nesen DienaTV diskusijā Šķēle stāstīja, ka «bērni, vismaz attiecībā uz vīriešiem, dod jaunu motivāciju». Turpat viņš arī piebilda: «Man ir veicies, man ir trīs bērni. Ja tāda iespēja vēl tiks dota, es būšu tikai priecīgs.» 

Bērni un latviešu tautas izmiršana ir Šķēles pēdējā laikā biežāk pieminētā tēma. Viņu ļoti uztrauc Latvijas tautas nākotne, tāpēc martā viņam izdevās pārliecināt Saeimas Nacionālās drošības komisiju izveidot Demogrāfijas politikas apakškomisiju. Šķēle ir tās priekšsēdētājs. Viņu nepārliecināja fakts, ka Labklājības ministrija jau strādā pie šīs tēmas, un viņa vadītā komisija darbu dublēs. Politiķis gatavs iet pat līdz referendumam, lai atceltu neseno māmiņu algu iesaldēšanu. 

Taču, par spīti pūlēm labi izskatīties un rūpēm par latviešu tautas saglabāšanos, no malas Šķēles aktivitātes vairāk izskatās pēc izmisīga mēģinājuma sev un apkārtējiem iestāstīt, ka nekas nav mainījies. Ka viņš joprojām ir ietekmīgs politiķis un uzņēmējs, kā tas bija pēdējos divdesmit gadus. Un ka Tautas partijas atdzimšana apvienības Par labu Latviju! (PLL) sastāvā ir tikai laika jautājums. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu