Spēle uz izģērbšanu • IR.lv

Spēle uz izģērbšanu

3
Pērn Aivars Lembergs ar bērniem Anriju un Līgu atkal atzīti par turīgākajiem Latvijā. Foto — LETA

Tie laiki, kad Ventspilī ar dolāru banknotēm aizsmēķēja, ir garām. Kopš aizsērējusi miljardus nesošā ostas artērija, tranzītbiznesa karā visvairāk uz spēles licis Ventspils mērs Aivars Lembergs (58) – smaidīgais medību baudītājs pats tiek neatlaidīgi medīts 

Pulkstenis rāda pirms deviņiem, vēlo vakariņu un Panorāmas laiku. Sešu draugu kompānija omulīgi tērzē vienā no Rīgas dārgākajiem restorāniem Gastronome. Pie galdiņa sēž aktieri brāļi Skrastiņi, Rita Trence, vēl kāda dāma, Aivars Lembergs un blakus viņam jauna tumšmate. Tā nav sieva Ināra. 

Ir pērnā gada 10.marts. Turpat pāri ielai atrodas valdības māja, kurā mata galā karājas premjerministrs Valdis Dombrovskis. Nākamajā dienā uzzinām, ka stundu pirms vakariņām notikusi «trīs oligarhu» tikšanās, kurā Lembergs iedevis kurvīti valdības gāzējiem Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram un ļoti ātri aizsteidzies prom. Pie omāriem, austerēm un smalkā vīna draugu lokā. 

Viņš to var atļauties – smaidīgais Lembergs ir nodrošinājies ar naudu un politisko ietekmi, kurai līdzinieku pašlaik nav. Vienlaikus neviens cits no varas elites neatrodas arī tik tuvu bezdibeņa malai kā viņš, smagos noziegumos apsūdzētais Lembergs, kam uz pēdām min Temīda ne vien Latvijā, bet arī Anglijā un jau nācies izjust cietuma nāras pirmstiesas izmeklēšanas laikā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu