Savējie nelieši • IR.lv

Savējie nelieši

6
NULL
Raimonds Karls

Osama bin Ladens ir miris, bet viņa radītā teroristu organizācija al-Qaeda aizvien ir dzīva, arī Vācijā. Nesen Diseldorfā veiktie aresti apliecina, cik bīstami ir kļuvuši pašu mājās izaugušie ekstrēmisti 

Būt par islāma karotāju nav viegli, pirms dažām nedēļām saprata Abdeladims el-K. un Džamils S. Abi vīrieši sēdēja divistabu dzīvoklī Vicelštrāsē Diseldorfā un viens otram žēlojās, ka izgatavot bumbu nav nemaz tik vienkārši. «Bumba nav sarežģīta, bet tas detonators…,» teica Abdeladims. «Detonators ir bīstamāks par bumbu.» 

Al-Qaeda rokasgrāmatās viss izklausās vienkārši. Jānopērk šķiltavas, jāizdala heksamīns, un viena spridzekļa sastāvdaļa jau gatava. Izrādās, šī metode darbojas citviet, bet ne Vācijā, jo šķiltavās izmanto vielu ar citu ķīmisko sastāvu. 

Vīrieši nezināja, ka dzīvoklis tiek novērots, tāpat arī viņu telefoni un datori. Policisti viņu sarunas noklausījās jau nedēļām ilgi un principā dzirdēja visu, ja vien nebija ieslēgts televizors vai veļasmašīna. Trešdienā, kad viņi lauzītā vācu valodā sāka apspriest «uzbrukumu autobusu pieturai», federālā prokurora birojs nolēma rīkoties un negaidīt, kamēr iespējamie teroristi tik tiešām īstenos kādu no saviem ļaunajiem nodomiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu