Būt vai nebūt? • IR.lv

Būt vai nebūt?

3
Kolāža — Frank&Stein
Indra Sprance

Daži zaļzemnieku politiķi cits citu jau uzrunā: «Prezidenta kungs!» Politikas veterāns Gundars Bērziņš, kurš pirms četriem gadiem vadīja kandidāta Valda Zatlera «treneru» komandu, tagad konsultē Ingunu Sudrabu. Trīs nedēļas pirms prezidenta vēlēšanām karstākie jautājumi ir divi: vai Aivars Lembergs jau ir izvēlējies savu kandidātu un… vai tomēr tas nebūs Valdis Zatlers? 

Saule pirmdienas rītā silda bruģi pie Saeimas, bet ēkā lēni kāpj politiskā termometra stabiņš. Lemberga šodien nebūs, – no rīta saka tuvs viņa kolēģis, taču tā neizrādās taisnība. Grūti prognozējamais ZZS smagsvars agrā pēcpusdienā ierodas Saeimā un pēc kāda laika pāri pagalmam aiziet Rīgas pils virzienā. Pārvaicājis, kādu mediju pārstāvu, Ventspils mērs Aivars Lembergs nevaļīgi atsaka, ka nerunās ar «angažētu izdevumu». Prezidenta kanceleja atsakās komentēt, ar ko rit priekšvēlēšanu politiskās konsultācijas.

Pats Zatlers pirmdienas pievakarē uz tiešu jautājumu, vai tagad viņam ir konkrēts plāns tikties ar Lemberga kungu pirms vēlēšanām un vai kāds no viņiem abiem ir izteicis šādu vēlēšanos, atbild daiļrunīgi: «Šajā procesā nekad nav skaidrs, ar kuriem nāksies satikties šajā priekšvēlēšanu laikā. Es teikšu vēl vairāk – ja arī es konsultējos ar politiskajiem spēkiem vai atsevišķiem politiķiem, tas ir tikai sācies, tā ka es neko nevaru komentēt, kā tas beigsies.» 

Kā tas beigsies, redzēsim pēc trim nedēļām – Saeimas balsojums varētu notikt 2.jūnijā. Valsts prezidenta kandidātu oficiālais saraksts pašlaik ir īss, tajā atrodams tikai Zatlera vārds, lai gan līdz kandidātu izvirzīšanas termiņam atlikusi vairs nedēļa, pusotra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu