Nogalināt bin Ladenu • IR.lv

Nogalināt bin Ladenu

3
Aivars Ozoliņš

Guļamistabā bin Ladenam bija trīs kalašņikovi un divas pistoles

Osamas bin Ladena nogalināšana droši vien vēl labu laiku būs diskusiju temats vairākos līmeņos. No ētiskā – «vai ir labi priecāties par cilvēka nāvi» – līdz juridiskajam – vai bija likumīgi nogalināt bez tiesas. Un, protams, arī politiskajam – ko islāmistu terorisma «sejas» un simbola gals nozīmēs politiskā terorisma nākotnei.

Dažiem jau ir gatavas atbildes vismaz uz visiem tiesiskajiem un ētiskajiem jautājumiem un arī spriedums, ka ASV prezidents Baraks Obama esot pasūtījis cilvēka slepkavību bez tiesas. Tiesību speciālisti par to droši vien turpinās diskutēt. Bet uz ētiskajiem jautājumiem galīgās atbildes diezin vai vispār iespējamas.

Kopš ASV jūras kājnieku vienības operācijas Pakistānas pilsētā Abotābādā 1.maijā top zināmi arvien jauni fakti gan par operāciju un tās gatavošanu, gan par tās mērķa piecu gadu dzīvi pašieslodzījumā aiz trīsarpus metrus augstas dzelzsbetona sētas un dzeloņdrātīm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu