Vieglais skaistums • IR.lv

Vieglais skaistums

6
Viegli komanda pie topošās Gaismaspils albuma prezentācijas dienā. Foto — Andrejs Strokins, F64

Imanta Ziedoņa fonda izdotais albums Viegli ir mūzika, kas latviešiem patlaban ir nepieciešama 

Pagājušajā vasarā, kad mūziķis Raimonds Gusarevs jeb El Mars, apbruņojies ar datoru un mikrofonu, devās uz Imanta Ziedoņa vasaras mājas klētiņu ierakstīt albumu Viegli, izskatījās, ka vienīgais pierādījums, ka tas varētu izdoties, bija fakts, ka šādi Raimonds bija ierakstījis savu pirmo albumu. 

Nedēļas laikā valstī iemīļoti mūziķi un bariņš neprofesionāļu (mūzikas jomā) starp dārza ravēšanu un remontdarbiem ierakstīja 10 dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem.   

Viegli tapšanas procesam man sanāca būt diezgan tuvu, varbūt tādēļ šis stāsts liekas tik iedvesmojošs. Kad pirms gada pie Ziedoņa Murjāņu mājām kāds (Žaneta Jaunzeme-Grende) runāja par albumu, tas izklausījās kā pašdarbības variants, kā saka, «pašu priekam». Taču prezentācijas koncertā 1.maijā, kurš zīmīgi notika topošajā Gaismaspilī, pārliecinājos, cik spēcīgā un skaistā projektā tas izaudzis. Dziedot korim Kamēr… un pašam dzejniekam sēžot turpat līdzās, mani pārņēma gluži vai atmodas sajūta. Parasti koncertos neraudu, taču šeit asaras bija tuvu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu