Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Lielbritānijas princis Viljams ar savu jauno sievu Ketrīnu medusmēnesi pavadīs Seišelu salās, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, ziņo britu prese. 28 gadus vecais princis, kurš pēc sava tēva prinča Čārlza ir otrais pretendents uz Lielbritānijas troni, piektdien Londonā salaulājās ar savu ilggadējo draudzeni 29 gadus veco Katrīnu Midltoni. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

ANO Drošības padome pirmdien pauda gandarījumu par Osamas bin Ladena nāvi, ko raksturoja kā «izšķirošo notikumu» cīņā pret terorismu. Piecpadsmit locekļu padome vienojās par paziņojumu, kāds reti tiek sniegts par kādas personas nāvi. Izceļot 2001.gada 11.septembra un citus al-Qaeda sarīkotos uzbrukumus, padome «ar gandarījumu uzņem 2011.gada 1.maija ziņu, ka Osama bin Ladens vairs nekad nevarēs rīkot šādus terora aktus».Svētdien ASV militārajā operācijā Pakistānā nogalinātais bin Ladens bija viens no nedaudzajiem teroristu līderiem, kurš jebkad minēts rezolūcijā.

NATO gaisa uzbrukumā Lībijas galvaspilsētā Tripolē sestdien nogalināts jaunākais no Kadāfi sešiem dēliem, 29 gadus vecais Saifs al-Arabs. Uzlidojumā smagi cietusi villa, kurā atradās Kadāfi, viņa sieva un vairāki citi ģimenes locekļi. Starp bojā gājušajiem ir arī trīs Kadāfi mazbērni. Valdības pārstāvis paziņojis, ka uzbrukums jāvērtē kā tiešs atentāta mēģinājums pret Kadāfi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu