Kā viņu nomedīja • IR.lv

Kā viņu nomedīja

7
ASV viceprezidents Džo Baidens (no kreisās), ASV prezidents Baraks Obama un valsts sekretāre Hilerija Klintone kopā ar citiem nacionālās drošības padomes locekļiem 1.maija pēcpusdienā Baltajā namā seko armijas ziņojumiem par Osamas bin Ladena iznīcināšanas operāciju

Pēc vairākkārtējas nonākšanas strupceļā un pēdu pazaudēšanas cerība atrast Osamu bin Ladenu atkal parādījās pagājušā gada augustā

Amerikāņu spiegu redzeslokā nonāca jau sen meklēts vīrietis, kuru uzskata par uzticamu Osamas ziņnesi. Viņš regulāri iegriezās kādā mājā Abotābādas pilsētā, nepilnus 60 km uz ziemeļiem no Pakistānas galvaspilsētas Islāmābādas. Īpašums bija tik liels un tik labi apsargāts, ka radās aizdomas – tur slēpjas kaut kas vairāk. 

Paša ziņneša vārdu izmeklētāji uzzināja jau pirms četriem gadiem, nopratinot kādu ieslodzīto amerikāņu militārajā cietumā Gvantanamo bāzē. Patiesībā viņi uzzināja šīs personas pseidonīmu teroristu aprindās. Pērn augustā šis vīrietis pēkšņi «uzradās» Abotābādā, pilsētā ar 130 tūkstošiem iedzīvotāju, kuru uzskata par vienu no skaistākajām Pakistānā. Interesanti, ka pilsētā atrodas prestiža militārā akadēmija. 

Centrālās izlūkošanas pārvaldes analītiķi vairākas nākamās nedēļas pētīja uzņēmumus no spiegošanas satelītiem, lai iegūtu pārliecinošākus faktus par to, kas varētu dzīvot mājā. Izskatījās, ka tur dzīvo pats ziņnesis, viņa brālis un vēl trešā ģimene. Septembrī CIP secināja: ir diezgan «liela varbūtība», ka mājā slēpjas arī bin Ladens. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu