Punkts • IR.lv

Punkts

6
Osama bin Ladens vienā no daudzajiem videoierakstiem, ko viņš regulāri izsūtīja arābu televīzijas stacijām. 2003.gads, vieta nezināma

Pēc visiem šiem terora aktiem, par kuriem atbildību uzņēmās al-Qaeda, un 10 gadus ilgušās intensīvās Osamas bin Ladena (54) medīšanas amerikāņi beidzot ir iznīcinājuši pasaulē bēdīgi slavenāko teroristu. Taču diez vai viņa nāve nozīmē arī globāla «svētā kara» beigas 

Runā, ka brokastīs bin Ladenam pieticis ar nelielu riecienu maizes, olīveļļas, šķipsniņu kaltēta timiāna un dažām olīvām. Pat pirms 2001.gada 11.septembra teroristu uzbrukuma, tam sekojošajām bin Ladena intensīvajām medībām un došanās pagrīdē teroristu organizācijas al-Qaeda dibinātājs un vadītājs dzīvojis pieticīgu dzīvi. 

Žurnālists Ahmeds Zaidans, kas intervējis bin Ladenu vairākas reizes (pēdējoreiz 2000.gadā), atceras gluži vai anekdotisku gadījumu par kādu lūgšanu reizi – kad Osamas sekotāji centušies izbrīvēt savam guru vietu pirmajā rindā, viņš tos nokauninājis, paskaidrojot, ka pats taču ir atnācis par vēlu, tāpēc pelnījis palikt kaut kur aizmugurē. Nekāda īpaša iztapšana viņam neesot vajadzīga. Zaidanam esot atstāstīti daudzi līdzīgi stāsti par Saūda Arābijā dzimušo vīrieti, kas ar savu 195 cm garo augumu uzreiz bija pamanāms citu arābu modžahedu vidū. 

Iespējams, tieši šāda pieticības izrādīšana palīdzējusi Osamam bin Ladenam iegūt daudzus uzticīgus sekotājus, jo neesot tādu, kas apstrīdētu stāstus par Osamas pacietību un draudzīgumu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu