Kleopatras pēdās • IR.lv

Kleopatras pēdās

3
Uz fotografēšanos viņi ir jāpierunā, taču ikdienā uzņēmuma Cita lieta īpašnieki Mārtiņš Baklāns (pa labi) un Krists Frinbergs nav skubināmi — izgudros jaunu produktu un oriģinālu nosaukumu, ja vajag, saliks kravas paleti ražotnē. Foto — Lauris Vīksne, F64
Antra Ērgle

Sākuši ar ziepju vārīšanu citiem ārzemju zīmoliem, nu divi rīdzinieki radījuši oriģinālu piena kosmētikas produktu līniju un sapņo par ekskluzīvas Latvijas kosmētikas ražošanu nākotnē 

Kleopatras leģendāro piena vannu līdzinieces – atšķaidītu sūkalu peldes – vēl ir atmiņā latviešu vidējās paaudzes lauciniecēm, un īpaši neaizmirstama ir skābeni siltā dvaciņa, kas pēc desmit minūšu plunčāšanās vēl stundu vēdīja no neatkārtojami samtainās ādas. Dušas želejā, vannas piedevā un ziepēs, ko no sūkalām ražo divi jauni latviešu uzņēmēji, skābenais aromāts ir jūtams, taču ādai tas nepieķeras. 

«Mēs uzsveram, ka tas ir dabiski,» skaidro uzņēmuma Cita lieta valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Baklāns. Tikai retais no produkta ieviešanas gaitā aptaujātajiem īpašo aromātu atzinis par nepārvaramu šķērsli, piebalso viņa biznesa partneris Krists Frinbergs. Viss izmēģināts ar savējiem – darbiniecēm, draudzenēm, radiniecēm. Vislabāk pārdošana veikalos no jaunās pien- līnijas rit sieviešu intīmās higiēnas ziepēm, tās tagad iecerēts tirgot arī aptiekās. 

Efekts no sena defekta
Ideja izmantot sūkalas kosmētikā nav jauna, un lielā mērā to diktējusi utilizācijas problēma – biezpiena un siera ražošanas «pārpalikums» ir bioloģiski un ķīmiski tik aktīva viela, ka sūkalas lielā daudzumā kanalizācijā iepludināt vienkārši nedrīkst. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu