Gribētos būt tautas mīlētam • IR.lv

Gribētos būt tautas mīlētam

2
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Aigaram Kalvītim nepatīk savas politiskās karjeras beigas. Lai izvairītos no līdzīga likteņa, viņš iesaka Valdim Dombrovskim aiziet tūlīt pat

Pajautājiet vēl kaut ko par hokeju – mudina Aigars Kalvītis, kad, pusdienojot vīna bārā Garage, esam iekarsuši sarunā par politiku. Nav šaubu, hokeja kluba Rīgas Dinamo valdes priekšsēdētāja amatā Kalvītis darbojas ar azartu. Rīgas Dinamo piespraude pie žaketes atloka, ikdienas krekls bez kaklasaites – Kalvītis izskatās brīvs un omulīgs. Un tomēr, lai arī nolēmis «šobrīd ar politiku nenodarboties» un vismaz dažus tematus labprāt noliktu malā, acīmredzami arī tas, ka bijušais premjers nekur tālu no politikas pagaidām nav ticis.

«Pēc milzīgās dzīves intensitātes politikā, kad dienā bija saplānotas 16 stundas pa minūtēm, protams, šobrīd es uzskatu, ka varētu darīt daudz vairāk nekā es daru. Tas man kādreiz liek domāt, ka es savu enerģiju neizmantoju pilnā apjomā,» Kalvītis vaļsirdīgi atzīst, ka pēc politikas ēras piepildījuma sajūtas viņa dzīvē pietrūkst. Bez hokeja Kalvītis vēl veic Latvijas Balzama padomes priekšsēdētāja pienākumus un «lēnā garā» atgriežas savā agrākajā privātajā biznesā – pārtikas starptautiskajā tirdzniecībā.

Premjerministra amatu un aktīvo politiku Kalvītis bija spiests pamest, jo viņa otrā valdība vairāk kā jebkura cita bija zaudējusi sabiedrības uzticību. Pārsteidzoši, bet daudzu Tautas partijas līderu, tai skaitā Kalvīša līdzšinējos izteikumos nav izskanējusi ne mazākā norāde, ka viņi būtu sapratuši, kāpēc tā notika. Jautājums, no kura Kalvītis arī šoreiz vairākkārt cenšas atgaiņāties, ir par viņa atbildību – vai savas politiskās karjeras norietā viņš tiešām nesaskata nevienu paša kļūdu? «Ir ļoti daudz aspektu, kāpēc tā notika. Nedomāju, ka jums paliks vieglāk, ja es pateikšu – jā, es jūtos vainīgs,» izmet Kalvītis, kad neliekos mierā. «Atrast vienu grēkāzi un teikt, ka Kalvītis izraisīja krīzi – atļaušos nepiekrist. Visi pārējie sēž ierakumos un joprojām tēlo svētos.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu