Noderīgie radikāļi • IR.lv

Noderīgie radikāļi

3
Aivars Ozoliņš

Ieguvējs no bezcerīgajiem referendumiem būs Saskaņas centrs

Valodas un pilsonības jautājumi politiskā spektra abu galu radikāļiem ir antioksidants, ko tie zirga devās ņemas sinhroni patērēt, kad jūt sava politiskā organisma novecošanos. Efekts parasti ir īslaicīgs, tāpēc triecienkūres tiek taupītas vēlēšanām. Taču Visu Latvijai! pārī ar otrā gala partneriem sarosījusies «grozīt Satversmi» dažus mēnešus pēc Saeimas vēlēšanām un gandrīz divarpus gadus pirms nākamajām pašvaldību vēlēšanām. Kas noticis, ka tieši tagad jāšauj ar lielgabalu?

VL nupat ir savākusi 10 tūkstošus parakstu par ierosinājumu papildināt Satver-smes 112.pantu, ka «valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību», ar diviem vārdiem –  «valsts valodā». Uzreiz arī «krievu aizstāvji» – marginālas grupiņas ar pretencioziem nosaukumiem Vienota Latvija un Dzimtā valoda – kā pēc komandas metušās vākt parakstus grozījumiem veselos piecos Satversmes pantos, lai panāktu krievu valodai otras valsts valodas statusu.

Skaidrs, ka nekādi grozījumi Satversmē netiks izdarīti. Un pat tautas nobalsošana par tiem diezin vai notiks. To saprot arī paši parakstu vācēji. «Kāds rezultāts būs, tāds būs,» Raivis Dzintars bilst bezatbildīgi, taču ne optimistiski.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu