Lemberga opijs • IR.lv

Lemberga opijs

5
Aivars Ozoliņš

Ko par ieteikumu valdībai tirgot narkotikas domā policisti un narkomāni?

Aivars Lembergs avīzei Ventas Balss pavēstījis, ka Latvijas valdība ir «švaks laupītājs», jo nav neko dabūjusi ne Irākā, kur esot dalīta nafta, ne Afganistānā, kur «laupījums» esot heroīns. Lai nebūtu pārpratumu un pārmetumu par it kā «interpretāciju», jācitē viņa teiktais.

«Karojām Irākā, uzvarējām, pīrāgu sadalīja citi. Mums no naftas atradnēm netika nekas. Kas tā ir – veiksme vai neveiksme? Neveiksme, ja pie laupījuma sadales nedabū neko, tad tu esi švaks laupītājs. Un esi neveiksmīgi izvēlējies savus partnerus. Afganistānā arī. Tikām pie varas tur, nafta švaka, bet tur galvenais ir tas, ka 90% pasaules heroīna tiek ražots Afganistānā. Tas maksā milzu naudu. Jautājums, cik no šī laupījuma ir Latvijai? Kāda valdība bija pie varas? Dombrovska. Tātad tā ir atbildīga par to, ka no Afganistānas kara laupījuma mums nav nekā.»

Lembergs nav pēkšņi sajucis prātā. Bijušajam kompartijas instruktoram, tagad smagos kriminālnoziegumos apsūdzētajam valoda ir ikdienišķs maldināšanas un manipulēšanas rīks. Taču, ļoti daudz runājot, reizēm gadās pateikt arī kaut ko patiesu. Šoreiz viņam laikam pasprucis sirdī dziļi izsāpētais. Un nav tik svarīgi, vai Lembergs pats tiešām tic, ka pasaule ir tāda, kā viņš to apraksta, vai viņš runā par lietu «ideālo» kārtību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu