Uz labu! • IR.lv

Uz labu!

7
Nellija Ločmele

Dīvaini tas ir, bet ļaunas lietas tomēr var nest labumu

Vēl janvārī redakcijā spriedām, ka diezvai kāds var apturēt Krievijas nodomu uzbūvēt atomelektrostaciju Kaļiņingradā un līdz ar to ciešāk pievilkt grožus Baltijas enerģētiskajai atkarībai. Bet tad nāca zemestrīce, kas ne vien radīja kodolkrīzi Japānā, bet pamatīgi satricināja arī kodolplānus Baltijā. Investori atsals pret jauniem projektiem, tātad Kaļiņingradā atomstacija var neparādīties. Tāda var neparādīties arī Lietuvā, atstājot neīstenotu visu trīs Baltijas valstu kopējo plānu. Ja vietā taps zaļāka enerģijas alternatīva, cunami posta nestais labums būs dubults.

Par labu izvērties arī kāviens, ko savulaik saņēma dauzonīgais dzeguzēns Kaža, izprovocējot savu leģendāro skolotāju pirmo reizi mūžā tālu izlekt no padomju pedagoģijas rāmjiem. Iemesls šīm atmiņām ir slavenā bērnu ansambļa 40.jubileja, ko atmiņās sumina Dzeguzītes veterāni. Piemēram, žurnāliste Ilze Jaunalksne atceras, kā viņi puča laikā atgriezušies no Vladivostokas un pilots atteicies nolaisties Rīgā, baidoties no lidmašīnas notriekšanas.

Tikai ar vienu, bet toties pašu pirmo ciparu rakstāma cita jubileja, ko gribam nosvinēt ar jums kopā. Nākamnedēļ Ir apritēs gads! Protams, būs jubilejas svecīte un to nopūst aicinām ikvienu lasītāju. Lieta ir vienkārša – jebkurā pasaules malā internetā www.ir.lv/kopputiens vai arī klātienē 10 vietās Rīgā varat iepūst balonā, kurā sakrātā elpa liks trūkties jubilejas tortes svecei nākamnedēļ. Iepūt jau šodien!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu