Skolas zāle • IR.lv

Skolas zāle

4

Trešā daļa vecāko klašu skolēnu Rīgā atzīst, ka pamēģinājuši narkotikas. Pusaudžu vidē tās ir viena cilvēka attālumā. Tas nozīmē, ka tikpat tuvu atrodas organizētā noziedzība, bet vecāki to bieži saprot par vēlu

Viņš ir komunikabls. Asprātīgs. Visticamāk, meiteņu mīlulis un viens no klases līderiem. Saviem tīņu gadiem apskaužami gudrs. Iespējams, viņš ir tieši tavs bērns. Viņš ir pamēģinājis marihuānu. Vairākkārt. Tikai vecāki par to neko nezina. Tu neticēsi, bet viņš ir tieši tavs bērns.

«Simtprocentīgi varu pateikt, ka liela daļa ir mēģinājuši [marihuānu]. Un liela daļa var teikt, ka tā ir labāka nekā alkohols un cigaretes,» pamatskolas abiturienta vecuma puisis raiti atbild uz jautājumu, ko viņš varētu pastāstīt par narkotikām skolā. «Labi, es arī esmu lietojis alkoholu. Bet mani īpaši neaizrauj tas reibums. Marihuānai, teiksim tā, nav tā reibuma.»

Mēs stāvam starpbrīža troksnim tieši pa vidu. Pirms dažām minūtēm vienā no galvaspilsētas skolām ir beigusies atkarību speciālistes Ingas Dreimanes vadītā lekcija par marihuānu un tās iedarbību. Puisis bija viens no tiem, kuri jautāja un arī stāstīja visvairāk. Piemēram, esot tādi, kuri marihuānu mērcējot petrolejā, un tiem vispār širmis ejot ciet.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu