Kūtra kārtība • IR.lv

Kūtra kārtība

3
Aivars Ozoliņš

Satversmes tiesas diskreditēšanai visvairāk darījis tās priekšsēdētājs

Kāds sabiedrībai labums no demokrātijas un tiesiskuma? Tas tagad Latvijā ir, var teikt, «konstitucionāls jautājums». Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris uzskata, ka prasīt tiesisku rīcību no Saeimas amatpersonām un viņa vadītās tiesas tiesnešiem nozīmē šīs abas iestādes «nomelnot». Sabiedrība no tā neko labu neiegūstot. 

Ilggadējā Tautas partijas prominence, tagad ST tiesnese Vineta Muižniece 2009.gadā, kad vēl vadīja Saeimas Juridisko komisiju, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, par ko tagad mēģina skaidroties, nonākdama pretrunās ar sevi. Pretēji pašas apgalvotajam, ka neko neesot mainījusi protokolā, viņa svētdien LTV raidījumam De facto atzina, ka bija tomēr lūgusi «precizēt» protokola tekstu.

Arvien vairāk šķiet, ka Muižniece varētu būt izdarījusi amata noziegumu. Tāpēc viņas piedalīšanās ST lēmumu taisīšanā ir vairāk nekā apšaubāma. Konstitucionālās tiesas spriedumi nav pārsūdzami un ir jāpilda visiem. Būtu saprotami, ja risks uzkraut sabiedrībai viltojumus ar konstitūcijas spēku liktu ST priekšsēdētājam vismaz līdz lietas apstākļu noskaidrošanai atstatīt Muižnieci no piedalīšanās lēmumu pieņemšanā. Taču Kūtris uzskata, ka vispār nevajadzēja interesēties, kas un kā noticis pirms pusotra gada. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu