Uz trijiem delfīniem • IR.lv

Uz trijiem delfīniem

2
Tā nav neatļauta 3D filmu skatīšanās darba laikā — fotogrammetrijas attēlus bez īpašajām brillēm nemaz nevar apstrādāt, jo tie ir telpiski. Foto — Rūta Kalmuka, F64
Antra Ērgle

Nekustamo īpašumu jomas veterāns Edgars Šīns attīstījis jaunu biznesuMetrum audzē teritorijas plānošanas zaru un no gaisa uzmēra Kanāriju salas, strādā Āfrikā 

Viens no nacionālā biznesa zīmoliem – nekustamo īpašumu flagmanis Latio – pret krīzes lejupraujošo straumi noturējies, attīstot jaunus biznesa virzienus. Iespējams, tieši meitasfirmas Metrum trīs nozares – mērniecība, teritorijas plānošana un fotogrammetrija – ir tie trīs glābējdelfīni, kas iznesuši Edgaru Šīnu auglīgā krastā. 

Sekmīgās darbības pamats meklējams agrāk nekā 2005.gadā, kad SIA Metrum dibināts. Latio pieredzējušie mērnieki ar biroju tīklu visā Latvijā jau sen ir lielākie šīs jomas profesionāļi. Savukārt fotogrammetrija – teritorijas izpēte un analīze ar militārās izlūkošanas metodēm – Baltijas valstīs ir jaunums, mērķtiecīgi attīstīts, ieguldot tehnoloģijās un speciālistu izglītošanā. Tagad pasūtījumi tiek meklēti ārpus Eiropas. 

Mērniecība patlaban ir pārmaiņu procesā, un darba īpatsvars kopējā uzņēmuma pasūtījumu skaitā tai joprojām ir lielākais, vērtē virziena vadītājs Metrum valdes loceklis Andis Strēlis. Piemēram, 2010.gadā mērniecības virziens aizņēma divas trešdaļas pasūtījumu, teritorijas plānošana un fotogrammetrija līdzīgi sadalīja pārējo. Zemes reforma ir pabeigta, tāpēc mērniecības pakalpojums patlaban kļūst vairāk juridisks, mērnieki un zemes ierīkotāji – par konsultantiem, kas palīdz tiesiski reģistrēt situāciju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu