Skolas preparācija • IR.lv

Skolas preparācija

4
Apsveicama ir Viestura Dūles un viņa komandas iniciatīva veidot raidījumu diskusiju par ļoti nozīmīgajiem izglītības un zinātnes jautājumiem, taču vienlaikus jāatzīst, ka pirmajā raidījumā tika aizskarts pārāk daudz nopietnu tēmu, no kurām katra ir vismaz vienas plašākas diskusijas vērta. Foto — LNT

LNT raidījumā Intelektuālā apokalipse. Būt vai nebūt trūkst kvalitatīvas diskusijas 

Par to, kas notiek skolā, mums katram ir ļoti konkrēts un bieži vien kategorisks viedoklis. Un kā gan citādi. Paši esam mācījušies, bērni tikko to absolvējuši vai vēl tagad mācās skolā. Skola mūs skar ļoti tieši un personīgi, jo tajā tiek pavadīta liela daļa dzīves. Cita lieta – cik plašas ir mūsu katra zināšanas par skolu, vēlme patiesi iedziļināties šajos jautājumos.   

Tāpēc laikā, kad nopietni meklējam Latvijas nākotnes attīstības scenārijus, ļoti apsveicama ir Viestura Dūles un viņa komandas iniciatīva veidot raidījumu diskusiju par ļoti nozīmīgajiem izglītības un zinātnes jautājumiem. LNT raidījums Intelektuālā apokalipse. Būt vai nebūt līdz šim aizskāris ļoti būtiskas un sabiedrībai svarīgas, un sarežģītas problēmas. Jāuzteic arī raidījumu veidotāja spēja tajā pulcināt sabiedrībā zināmus un pieredzējušus ekspertus un nozares viedokļu līderus, kā arī iesaistīt pietiekami lielu skaitu pilsoniskās sabiedrības pārstāvju.   

Vienlaikus jāatzīst, ka pirmajā raidījumā tika aizskarts pārāk daudz nopietnu tēmu, no kurām katra ir vismaz vienas plašākas diskusijas vērta. Tāpēc brīžiem jautājumi tika pārrunāti virspusīgi, kā rezultātā bija gana daudz negāciju un subjektīvu apgalvojumu. Ļoti pietrūka kvalitatīvu diskusiju.    

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu