Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1
Londonā noticis 5.pasaules čempionāts ziemas peldēšanā — dalībnieku vecumam un varēšanai nav nozīmes, vienīgais izaicinājums ir tikai +3 °C ūdens temperatūra un arī oriģināla galvasrota, jo tās tiek vērtētas atsevišķi. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Maskavas Domodedovas lidostas starptautisko reisu termināļa bagāžas izsniegšanas zālē pirmdien pēcpusdienā notikušajā sprādzienā gājuši bojā 35 cilvēki un 180 guvuši ievainojumus. Pēc liecībām, kas ir Krievijas izmeklētāju rīcībā, sprādzienu sarīkojusi teroriste pašnāvniece, kas spridzekli ienesusi somā. Bojāgājušo vidū ir seši ārzemnieki – divi Lielbritānijas, viens Kirgizstānas, viens Tadžikistānas, viens Uzbekistānas un viens Vācijas pilsonis. Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izsludinājis īpašu drošības režīmu valsts transporta mezglos. Viņaprāt, notikušais apliecinot, ka spēkā esošie drošības noteikumi netiekot pilnībā ievēroti.

Francijas pilsētā Sennazērā otrdien parakstīta Krievijas un Francijas vienošanās par desantkuģu Mistral iegādi. Par Krievijas apbruņošanos ar modernākajām Rietumu kara tehnoloģijām bažas paudušas vairākas alianses dalībvalstis, to skaitā Baltijas valstis. NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens pirmdien paziņoja – NATO rēķinās ar to, ka Krievija neizmantos kuģus pret Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstīm vai saviem kaimiņiem. Uz 199 metrus garā kuģa iespējams izvietot jūras kājnieku bataljonu, 16 helikopterus un 40 Leclerc tipa tankus, divus vai trīs nelielus desanta kuģus un līdz pat 70 transportlīdzekļu. Viena Mistral cena ir 500 miljoni eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu