Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā


Četri no pieciem otrdien bruņotajā uzbrukumā Jēkabpilī aizturētajiem uzbrucējiem bija policisti. Divi bijuši specvienības Alfa darbinieki, vēl divi – Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki. Pakaļdzīšanās laikā starp policijas darbiniekiem un uzbrucējiem sākās apšaude, kuras laikā nāvējošas traumas guva un nomira viens policists. Vēl vairāki cilvēki ievainoti, to skaitā divi policisti. Policistiem tomēr izdevās aizturēt piecas personas. No aizturētajiem trīs ir ievainoti.

Pilsoniskās savienības nova-du dome sestdien pieņēma rezolūciju, kurā atbalsta vienas partijas Vienotība izveidi, ja tiek pieņemta PS piedāvātā vērtību rezolūcija un nosacījums, ka jaunā partija valdības koalīcijās sadarbosies tikai ar tiem politiskajiem spēkiem, kuri atzīst Latvijas okupācijas faktu. Rezolūcija definē Vienotību kā partiju, kurai jābūt nacionālai, ilgtspējīgai un sabiedrību vienojošai, un nenoraida arī citu politisko partiju vai apvienību pievienošanos, ja tās atbalsta rezolūcijā minētos pamatprincipus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu