Nokritis no 2.stāva • IR.lv

Nokritis no 2.stāva

4
Zem ģipša ir tetovējums Never give up (Nekad nepadodies). Savukārt uz kreisā pleca atainots Māris finiša līnijā olimpiādē, gūstot zeltu. Zemāk tetovējums ar kārtīm: «Nav svarīgi, kādas kārtis iedala, svarīgi — kā izspēlē». Foto — Jānis Saliņš, F64
Ieva Alberte

Māris Štrombergs (23) atguvis pasaules čempiona titulu, iegādājies Amerikā māju un sācis eksportēt malku. Pērnais gads būtu bijis ideāls, ja vien sezonu nepārtrauktu kritiens

Ir vismaz viens cilvēks Latvijā, kurš grib tīrīt sniegu, – tas ir Māris Štrombergs. Ar ieģipsēto plaukstu viņš norāda uz šķūrējamo materiālu aiz privātmājas loga Valmierā. Diemžēl, nevarot. Lūzums dzīs vismaz līdz martam. Nekā nedarīšana Valmierā tā apnikusi, ka piezvanījis draugam, un devušies uz Baiļiem nedaudz paslēpot.

Uz jautājumu – kā pašsajūta? – Štrombergs pašūpo galvu un, sašķiebis lūpas kaktu, saka: «Ne labi, ne slikti. Slaistos. Būtu labāk salauzis atslēgas kaulu, tas dzīst tikai mēnesi.» Ar plaukstu pamazām kļūstot labāk, taču ar plecu ne. Ārsts secinājis, ka kritiena laikā Amerikā plīsušas saites un nobīdījies atslēgas kauls, tāpēc šīs nedēļas sākumā plecu «iebīdīja» atpakaļ. Tā kā plaukstas operācija Amerikā izmaksāja ap 20 000 dolāru, Māris ir priecīgs, ka atslēgas kaulu varēja sakārtot Latvijā. Savukārt es priecājos, ka BMX čempionu no cilvēcības rāmja nav izļodzījusi ne slava, ne nauda. Kļuvis patstāvīgāks un runātīgāks. Pirms diviem gadiem intervijā treneris Ivo Lakučs runāja par abiem.

Grūti noturēties
Kritienu Amerikā Štrombergs dēvē par amatierisku un muļķīgu. Portālā YouTube kritiena video skatīts ap 50 000 reižu. «Lai cik stulbi tas būtu, cilvēkiem tādas lietas patīk. Vismaz trasē kaut kas notiek. (Smejas.) Kad pats skatos, kā motocikli brauc, pievēršu uzmanību, ja kāds nokrīt.» Māris mēģinājis sava kritiena video noskatīties, taču jau pie pirmā līkuma pārtraucis. Nepatīkami. Turklāt no noskatīšanās viņš neko neiegūtu, jo labi zina, ko izdarīja nepareizi: uzlēca ar nepareizo kāju, mēģināja to labot, bet nepaspēja. «Pakaļa jau bija gaisā, un lidoju!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu