Milzis uz īstām kājām • IR.lv

Milzis uz īstām kājām

4
Grindeks valdes loceklis, gatavo zāļu formu ražošanas direktors Lipmans Zeligmans. Foto — Lauris Vīksne, F64
Sanita Jemberga

Grindeks ir nopietnākais pretendents uz Latvijas eksporta čempiona titulu

Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras iedibinātās Eksporta un inovāciju balvas pasniegšana jau sesto gadu ir laba iespēja vienkopus redzēt uzņēmumus, ar kuriem var lepoties. Ceturtdien Nacionālajā teātrī tiek nosaukti šāgada laureāti. Nopietnākais pretendents Latvijas eksporta čempiona titulam ir lielākā Baltijas farmācijas kompānija Grindeks. 

Biržā iesniegtie uzņēmuma rādītāji par šāgada pirmajiem deviņiem mēnešiem ir ļoti labi. Peļņa salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir trīskāršota un sasniegusi 5,2 miljonus latu. Gan apgrozījums, gan eksporta apjoms pieaudzis par piekto daļu. Reti kurš Latvijā zina, ka 96% no uzņēmuma saražotās produkcijas tiek eksportēta.

«Izvērtējot 2010.gadu, varu teikt, ka tirgi, kuros strādājam, ir atkopušies, un mēs esam mācējuši radīt pieprasījumu pēc mūsu zālēm. Augam straujāk nekā šie tirgi, ir pieaugusi atdeve no mārketinga aktivitātēm, un kopumā uzņēmuma rentabilitāte ir kāpusi,» saka valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu