Dārgā opera • IR.lv

Dārgā opera

5
Swedbank valdes priekšsēdētājs Karls Ēriks Stolbergs uzrunā bankas ikgadējās sapulces dalībniekus Stokholmas operā. Foto — Scanpix

Lielās zviedru bankas cenšas glābt savu ādu, saglabājot augstu nekustamā īpašuma cenu līmeni Baltijā un izvairoties no milzīgiem zaudējumiem

Oktobra sākumā pie tiesu izpildītāja Rīgas pievārtē ieradās kāds pārstāvis no Swedbank nekustamā īpašuma uzņēmuma Ektornet, kas tiešā tulkojumā no zviedru valodas nozīmētu «ozoltornis». Notika izsole, lai pārdotu gluži jaunu dzīvokli Līduma ielā Rīgā. Baltas sienas, koka grīdas, vannasistabā dzeltenas priecīgas flīzes, platība 93 kvadrāmtetri. Izsoles sākuma cena ap 48 000 eiro.

Ektornet bija vienīgais interesents, viņu piedāvājuma solis bija mazākais iespējamais, un dzīvoklis tika pārdots par aptuveni 51 000 eiro. Izsole turpinājās vēl trīs dienas, līdz beigās visi šā nama dzīvokļi bija nonākuši Ektornet īpašumā. Objektam līdzekļus savā laikā bija aizdevusi Swedbank, tagad kredītņēmēji vairs nebija spējīgi pildīt saistības.

Tieši tāpat rīkojas arī SEB bankas trīs nekustamā īpašuma uzņēmumi visā Baltijā – Estectus, Latectus un Litectus. Proti, apmeklē izsoles, kur ir saistības ar pašu bankas ķīlām. Bieži SEB uzņēmumi ir vienīgie solītāji.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu