Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Sākoties Krievijas un Gruzijas konfliktam, Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs zvanījis toreizējam satiksmes ministram Aināram Šleseram un Tautas partijas dibinātājam Andrim Šķēlem, mēģinot nodrošināties ar viņu atbalstu, liecina interneta vietnes Wikileaks iegūtajos ASV Valsts departamenta dokumentos atrodama telegramma no vēstniecības Rīgā. 2008.gada 15.augustā tapušā ziņojumā teikts, ka viens no iemesliem, kas radīs grūtības Latvijas nostājas formulēšanā par Krievijas – Gruzijas karu, ir fakts, ka daudziem Latvijas iedzīvotājiem ir ienesīgas darījumu attiecības ar Krieviju. «Diemžēl sagaidāms, ka lielai daļai politikā ietekmīgu cilvēku pirmais instinkts būs darīt visu iespējamo, lai saglabātu savus privātos biznesa darījumus, ķeroties pie naivās iedomas, ka bizness un politika ar Krieviju var būt šķirtas lietas,» teikts ziņojumā.

Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Maskavā varētu notikt no 19. līdz 21.decembrim, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo Diena. Taču precīzus datumus nosaukt neesot iespējams – tos vēl saskaņo Netiek atklāts arī delegācijas sastāvs. Delegācijā varētu būt ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), iespējams, arī vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Tiek pieļauta arī Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) un Latvijas pareizticīgo metropolīta Aleksandra piedalīšanās oficiālajos pasākumos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu