Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1
Samazinātā PVN likme pārtikai: mīti un patiesība
Ekonomika

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Valdības konsultācijās ar starptautiskajiem aizdevējiem panākta vienošanās par nākamā gada valsts budžeta konsolidāciju 280 miljonu latu apmērā, nevis par 395-440 miljoniem, kā tika minēts iepriekš. Premjers Valdis Dombrovskis uzsver, ka iepriekš paustās prognozes par 3.ceturkšņa makroekonomisko rādītāju pozitīvo ietekmi uz konsolidācijas apjomu ir piepildījušās. Panākta vienošanās arī par Finanšu ministrijas sagatavoto vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru 2011.-2013.gadam. Ņemot vērā aktuālos šāgada trešā ceturkšņa IKP pieauguma rādītājus, 2010.gadam FM prognozē IKP samazinājumu par 0,4%, 2011.gadam – pieaugumu par 3,3%, 2012.gadam – pieaugumu par 4% un 2013.gadam – par 3,9%.

Rūpnieciskās ražošanas apjoms Latvijā septembrī palielinājās par 19%, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, liecina statistikas biroja Eurostat dati. Tas ir otrais straujākais pieaugums no visām ES dalībvalstīm. Vēl straujāks pieaugums reģistrēts Igaunijā – 31,1%. Rūpniecības apjoms gada laikā palielinājās visās valstīs, par kurām pieejami dati, izņemot Grieķiju, Portugāli un Spāniju. Kopumā visās ES valstīs rūpniecības apjoms septembrī palielinājies par 5,8%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu